Cultuur en evenementen

Dat aansprekende evenementen een belangrijke succesfactor is voor een bruisende binnenstad, bleek tijdens de verkiezingsuitslag van de Beste Evenementenstad afgelopen voorjaar in Rotterdam. Arnhem mocht het predicaat ‘Excellente evenementenstad 2018’ mee naar huis nemen.

PBA heeft samen met diverse organisatoren, partners en gemeente in 2018 een intensief evenementenprogramma gerealiseerd. De Arnhemse Sportzomer tekende de snikhete zomer, met skaten, fietsen, volleybal en meer. Grote evenementen als het Fashion and Design Festival Arnhem en Airborn herdenking kregen volop ondersteuning en aandacht, maar ook de ‘kleinere’ evenementen in de binnenstad werden door PBA gesupporterd.

PBA heeft in 2018 veel organisatoren gefaciliteerd om hun evenement ook in de binnenstad zichtbaar te maken. We deden mede de promotie en de aankleding van de binnenstad. Samen met vele ondernemers uit de binnenstad verzonnen we acties en activiteiten die de binnenstad, en de winkels en horecagelegenheden in het bijzonder, verbonden met de Arnhemse evenementen.

Het blijft een uitdaging om steeds voldoende middelen te vinden om evenementen, met een uniek karakter en spin-off effect voor de binnenstad, goed te ondersteunen. Zodat organisaties zich kunnen richten op de kwaliteit van een evenement, want het publiek stelt immers steeds hogere eisen!