Marketing

PBA profileert en promoot de binnenstad van Arnhem als ‘place to meet’, met een aantal karakteristieke ‘verkooppunten’, als groen, ondernemend en creatief. Alle voorzieningen en entourage die horen bij een grote stad, maar in een overzichtelijke en intieme setting.

Ook in 2018 heeft PBA haar eigen media en die van partners en derden ingezet om de binnenstad te presenteren als:

  • Prettige leefomgeving (inwoners)
  • Kansrijke omgeving voor creatief ondernemerschap (ondernemers)
  • Veelzijdig aanbod en voorzieningen (bezoekers)
RoodUitsnede

Het doel was onverminderd gericht op het aantrekken van meer bezoekers, die langer blijven, meer spenderen en vaker terugkeren. Met dit voor ogen, werden media en content nog sterker ingericht op de ‘leefstijlen’ die typerend zijn voor het ‘product’ Arnhemse binnenstad, namelijk:

  • Creatief en inspirerend: Rood (Arnhem stad)
  • Gezellig: Lime en Rustig Groen (regio, Veluwe)

8998

positieve reacties kregen wij op facebook in 2018

van de bezoekers op onze site kijkt op de pagina met openingstijden van de winkels.

176.690

keer werd onze website bezocht in 2018.

In 2018 zijn de online media, met name website en Facebook, effectiever ingericht en ingezet. Met als resultaat: méér ‘volgers’, likes en positieve reacties op posts. Een actieve persbewerking leverde veel ‘free-publicity’ op. De ‘klantreis’ werd in 2018 nog meer als uitgangspunt voor marketing en communicatie gebruikt en de bezoeker werd ook op locatie geïnformeerd en geïnspireerd.

PBA is in 2018 in gesprek gegaan met de uitgever van de Funshopgids. Dit heeft geleid tot een aantrekkelijke samenwerking, waarbij de binnenstadondernemers tegen gereduceerd tarief deel konden nemen aan de editie Arnhem. Ook heeft PBA kopij/beeld aangeleverd voor de gids, met de 'highlights' van de binnenstad. In 2018 zijn meer dan 50.000 gidsen gratis mee gegeven aan bezoekers van de stad en actief verspreid via de ondernemers, die in de gids staan, hotels, NS station, musea, theaters, VVV, congrescentra en cafés/andere locaties met een folderrek of leestafel.

In 2018 is de samenwerking met Regionaal Bureau voor Toerisme Knooppunt Arnhem Nijmegen voortgezet om zo ook nationaal en internationaal Arnhem en de binnenstad onder de publieke aandacht te brengen. Waar mogelijk werd er in marketing- en promotieacties en campagnes activiteiten en media afgestemd, samengewerkt en de vertaalslag richting de binnenstadondernemers gemaakt, zoals de Veluwe-Express.

De koppeling tussen de binnenstad Arnhem website en de evenementendatabase van RBT-KAN werd verbeterd t.b.v. een ‘24x7’ actuele online agenda voor specifiek de binnenstadsevenementen.