Openbare ruimte

Schoon, heel, veilig! Een opgeruimde, schone en fraaie binnenstad, waar het fijn winkelen, wonen en werken is. PBA heeft zich ook in 2018 weer hard gemaakt om dat te realiseren, samen met haar partners die de binnenstad 'maken'. Sfeer en uitstraling, die passen bij de Arnhemse identiteit van creativiteit en ondernemerszins, zij zó belangrijk voor een levendige en florerende binnenstad. Daar horen ook kunstuitingen bij, zoals de fraaie muurschilderingen die in 2018 in de binnenstad zijn aangebracht.

Het Fashion and Design Festival Arnhem is een jaarlijks mode evenement van formaat, waar veel ontwerpers en ‘fashionista’s’ op af komen. PBA heeft zich ingespannen om het mode evenement zichtbaar te maken in de binnenstad. Met hergebruikte vlaggen werden door studio Vollaers het creatieve en groene imago van Arnhem zichtbaar door deze opvallende vorm van ‘citydressing’.

Het groenproject, dat PBA samen met Arnhem6811 en de gemeente uitvoert, beleefde in 2018 een vervolg met nóg meer gevelbeplanting, bloembakken en ‘hanging baskets’. Ondernemers ontvingen van PBA een 'groen-menukaart' om in te schrijven op de gewenste groene elementen. Deelnemende ondernemers betaalden dankzij een regeling van de gemeente en PBA maar 20% van de kosten.

Resultaat:

  • 85 plekken in de binnenstad
  • 160 groenelementen
  • 33 deelnemende ondernemers
  • 8 behulpzame bewoners
  • 7 gezamenlijke initiatieven ondernemers/ bewoners

De donkere dagen aan het eind van het jaar werden gelukkig sfeervol opgelicht met de door PBA geregisseerde sfeerverlichting.